Overnachten in strandhuisje in Julianadorp aan Zee!

Als je op het Noordzeestrand loopt ter hoogte van Julianadorp aan Zee doemen ze plotseling op; futuristisch ogende slaapstrandhuisjes. Alsof er net een vliegende schotel is geland en buitenaardse manschappen kwartier hebben gemaakt op het Noord-Hollandse strand.

Negentig strandhuisjes

In totaal zijn er maar liefst negentig strandhuisjes in één rij opgesteld tegen de duinrand, op slechts 30 meter van de branding van de Noordzee. De strandhuisjes hebben een fraaie, grijze kleur die onder grijze weersomstandigheden de perfecte camouflage biedt in het overweldigende strand- en duinlandschap van de Kop van Noord-Holland. Daarnaast bezitten de strandhuisjes hoge ramen waardoor je in één oogopslag de hele omgeving tot je kunt nemen. Het is niet voor niets dat het strandhuisjespark van Julianadorp aan Zee jaar op jaar uitgeroepen worden tot het meest bijzondere en meest intrigerende vakantiepark van Nederland. Iedereen die de strandhuisjes en de directe omgeving waarin ze bivakkeren heeft gezien, zal dit kunnen beamen.

Wat hebben de strandhuisjes van Julianadorp aan Zee de vakantieganger te bieden?

Op de eerste plaats een overweldigende natuurervaring! Stel je voor dat de vanaf het balkon van je strandhuisje iedere avond de zon in de zee ziet verdwijnen. Dat iedere ochtend kwekkende meeuwen fungeren als wekker en dat je na een paar passen een verfrissende duik in de zee kunt nemen. Eigenlijk weer één worden met de natuur. Een natuur waar we steeds verder van vandaan geraakt zijn. Mensen zitten steeds meer achter schermpjes (televisie, laptop, tablet en smartphone) en vergeten om erop uit te trekken. Als je achter een schermpje duikt, kijk je naar hoe iemand anders het leven leidt, in plaats van zelfs te leven.

Wie wil dat niet!

Als je het levensgevoel wil ervaren, moet je een strandhuisje in Julianadorp aan Zee huren. Dan beleef je vanuit een beschutte omgeving de natuur en het leven in optima forma. Tja, wie wil dat niet! Dat je lekker in een warm en droog strandhuisje naar buiten kijkt en ziet hoe de golven met veel geweld tegen de kustlijn beuken. Dat je ziet dat de harde wind het strand aan het zandstralen is. Dat de regen met bakken uit de lucht komt zeilen, terwijl jij lekker aan een warm kopje koffie aan het nippen bent. Verder word je omringd met het comfort van een keuken, slaapkamer, badkamer, televisie, radio, internet, et cetera.

Paradijselijke ervaring

Feitelijk een paradijselijke ervaring. En als de zon schijnt, wordt de belevenis naar een hoogtepunt gestuwd. De kinderen kunnen zandkastelen, kuilen of hele Deltawerken op het strand bouwen, terwijl jij vanuit het strandhuisje toezicht kunt houden en een biertje of wijntje soldaat maakt. Aan het einde van een geweldige stranddag hoef je niet de vervelende gang naar huis te maken door het drukke verkeer, maar heb je je eigen vakantiehuisje op het strand. Je kunt lekker in het huisje koken of een hapje en een drankje doen in de aanpalende strandpaviljoens en tenslotte ’s avonds je bedje induiken terwijl het geruis van de zee fungeert als het ideale slaapliedje. En als er weer een nieuwe stranddag opduikt, zit je weer mooi poleposition! 

Niet het hele jaar

Helaas staan de strandhuisjes van Julianadorp aan Zee maar 6 maanden per jaar op het strand: van april tot en met oktober. In de herfst worden ze in een paar dagen tijd gedemonteerd waarna de onderdelen worden opgeslagen in een groot loodscomplex van een bloembollenboer uit de omgeving. In het voorjaar worden de strandhuisjes weer opgebouwd voor het nieuwe seizoen. Feitelijk is dit hetzelfde wat er met de meeste strandpaviljoens gebeurt die opgetrokken zijn langs de Noordzeekust.