Overnachten in hooiberghut in Julianadorp aan Zee!

Mensen zijn steeds op zoek naar originele en unieke vakantieaccommodaties. Slapen op het strand in een strandslaaphuisje. Slapen in een boomhut. Et cetera. De nieuwste ster aan het accommodatiefirmament is slapen in een hooiberghut.

Hooiberghut

Het slapen in een hooiberghut is een geweldige ervaring. Uiteraard lijkt een hooiberghut op een hooiberg, maar daarnaast zijn het volwaardige vakantiehuizen waar het aan niets ontbreekt. Voor kinderen is het helemaal een feestje om in een hooiberghut te overnachten. In Julianadorp aan Zee zijn verschillende campings aanwezig waar je heerlijk kunt overnachten in hooiberghutten.

Bloembollen

Julianadorp aan Zee ligt in het noorden van de provincie Noord-Holland. Het noorden van Noord-Holland is een dunbevolkte streek. Het een regio waar wel heel veel bloembollen worden verbouwd. Daarnaast ligt uiteraard de Noordzee op steenworpafstand van Julianadorp aan Zee. Een Noordzee die bomvol met vissen zit. Kabeljauw bijvoorbeeld.

Kabeljauw

Als een kabeljauw kleiner is dan 60 centimeter, wordt er gesproken van gul. Als een kabeljauw kleiner is dan 30 centimeter spreekt men over torretje. Als je een kabeljauw zijn gang laat gaan, kan hij doorgroeien tot een lengte van 1,5 meter met een gewicht van meer dan 80 pond. Helaas zijn er maar weinig kabeljauwen die de kans krijgen om zo groot en zwaar te worden. De vissoort is culinair te aantrekkelijk en wordt derhalve zwaar bevist. Qua eten is de kabeljauw verre van kieskeurig. Werkelijk alles wat voor zijn grote muil terechtkomt, wordt opgegeten. Hierbij moet je dan denken aan wormen, schelpdieren, garnalen, vissen en krabben.