Oplaadpunten aanwezig voor elektrische auto’s in Julianadorp!

Auto’s die worden voortgestuwd met motoren die getankt worden met fossiele brandstoffen hebben de langste tijd gehad. Al meer dan 100 jaar worden ze gevuld met benzine, diesel of gas. Deze brandstoffen worden gemaakt van olie. Olie, het zwarte goud. De olie kan echter niet oneindig uit de aardbol worden gehaald. Het raakt een keertje op. Naast het feit dat het op raakt, heeft de mensheid zo langzamerhand wel genoeg fossiele brandstoffen verbrand, met alle nare gevolgen dan dien.

Windmolens en zonnecellen

De zon en de wind raken gelukkig nooit op. Het zijn onuitputtelijke bronnen van schone en dus groene energie. Grote delen van Nederland zullen derhalve in de toekomst verder volgezet worden met windmolens en zonnecellen. De elektriciteit die hiermee wordt opgewekt kan voor talloze doeleinden worden ingezet, waaronder het elektrisch rijden met auto’s en andere voertuigen. Heden ten dage staan er al veel windmolens oftewel windturbines in het vaderlandse landschap. Er worden ook steeds meer windmolenparken in de Noordzee gebouwd. Uiteraard is dat geen fraai gezicht, maar aan wal is het ook nergens een prettig gezicht; niemand wil een windmolen in zijn achtertuin hebben staan!

Openbare laadpalen

Uiteindelijk zullen alle traditionele tankstations waar je benzine, diesel en gas kunt tanken, gaan verdwijnen en zal er een uitgebreid netwerk van laadpunten oftewel laadpalen voor elektrische voertuigen in Nederland gaan verschijnen. Vanzelfsprekend mag Julianadorp aan Zee niet achterblijven bij deze enorme revolutie. In het Noord-Hollandse kustplaatsje zijn dan ook verschillende openbare laadpalen aanwezig waar je met je auto elektriciteit kunt tanken. Waarschijnlijk zullen dat er in de (nabije) toekomst steeds meer gaan worden!