Op het strand van Julianadorp met een auto of motor!

Rondscheuren met je motor of auto op het Noordzeestrand! Ai ai ai, dat zou wat zijn! Voor veel Nederlanders is dat een grote wens! Ook als je op het strand van Julianadorp aan Zee vertoeft, kan die gedachte spontaan in je opkomen. Je ziet jezelf al in een robuuste Range Rover of zware Yamaha crossmotor over het strand heen jakkeren!

Oostvoorne

Dit zal echter immer een droom blijven. Het is namelijk op geen enkel Nederlands strand (meer) toegestaan om er met auto’s of motoren te gaan rijden. Tot oktober 2004 mocht het op één plaats wel. Dat was op het strand van Oostvoorne. Oostvoorne ligt in de provincie Zuid-Holland. Maar ook hier zijn gemotoriseerde voertuigen sinds oktober 2004 niet meer welkom.

Hulpdiensten

Toch zal iedereen wel weten dat er zo nu en dan auto’s op het Noordzeestrand zijn te spotten. Deze mensen hebben daar echter keurig een vergunning voor aangevraagd en verkregen. Iedereen kan zich wel voorstellen dat hulpdiensten zonder problemen op het strand moeten kunnen komen. Hierbij moet je dan denken aan politie- en ziekenauto’s. Daarnaast komen ook sommige ondernemers in aanmerking voor het verkrijgen van een vergunning om op het strand te mogen komen met een auto. Uitbaters van de strandpaviljoens bijvoorbeeld, die moeten hun handeltjes toch doorlopend kunnen bevoorraden.

Kwetsbaar natuurgebied

Uiteraard is het ook helemaal niet wenselijk dat iedereen zomaar op het strand gaan autorijden of met motoren gaat rondcrossen. De Nederlandse kust is namelijk een kwetsbaar natuurgebied dat het al zwaar te verduren heeft door de intensieve recreatie die er het hele jaar plaatsvindt!