Op het strand van Julianadorp met de auto of motor rijden is verboden!

Als je over het strand van Julianadorp aan Zee aan het lopen bent, zou je kunnen denken dat die enorme bak met zand zich ook uitstekend zou lenen om er met een auto of motor overheen te scheuren! Met een stoere Range Rover of Yamaha crossmotor onder je kont vanuit Julianadorp aan Zee richting het noorden naar Den Helder touren of je laten afzakken naar het zuiden om uiteindelijk in IJmuiden uit te komen!

Nergens toegestaan

Dit zullen altijd dromen en verlangens blijven. Het is namelijk nergens aan het Nederlandse Noordzeekust toegestaan om het strand met een gemotoriseerd voertuig te betreden. De auto’s die je wél op het strand en door de duinen ziet rijden, hebben daar keurig een vergunning voor. Het hoeft natuurlijk verder geen uitleg dat hulpdiensten als politieauto’s en ambulances wel op het strand hun hulp mogen geven. Daarnaast zijn er natuurlijk ook tal van ondernemers die hun brood verdienen op het strand. Een strandpaviljoen zal toch zo nu en dan aangevuld moeten worden met levensmiddelen, anders ben je er zo uitgedronken en uitgegeten.

Kwetsbaar natuurgebied

Eigenlijk moet iedereen erg blij zijn met het feit dat het strand geen openbare weg is. Het kustlandschap is namelijk een erg kwetsbaar natuurgebied dat het al heel zwaar heeft te verduren onder het aantal mensen dat daar recreatie en ontspanning vindt. De vogels zijn het beste vertegenwoordigd onder de diersoorten op het strand en in de duinen. Met name meeuwen. De meeuw is dé vogelsoort die iedereen direct associeert met de kust!