Op het strand van Julianadorp een kampvuurtje maken!

Verleidelijk. Dat is het juiste woord. Het is heel verleidelijk om op het strand van Julianadorp aan Zee een kampvuurtje te maken. Het mooie, brede strand van het kustplaatsje lijkt de ideale plek om op een warme zomerse avond, als de zon achter de horizon is verdwenen, een kampvuurtje te maken.

Brandgevaar 

Helaas gaat die vlieger niet op. Het wordt niet gewaardeerd om op het strand van het Noord-Hollandse kustplaatsje een kampvuurtje te laten ontbranden. Dat heeft verschillende redenen. Allereerst is daar natuurlijk de kans op brandgevaar in de achterliggende duinen. Je moet er niet aan denken als de duinen vlam vatten, de gevolgen daarvan kunnen heel groot zijn. Naast het brandgevaar wil men ook voorkomen dat het een rommeltje wordt op het strand van Julianadorp aan Zee. Als iedereen zijn eigen kampvuurtjes gaat aanleggen, ontstaat veel rommel.

Uniek

Het strand van Julianadorp aan Zee is in velerlei opzichten uniek te noemen. Zo heeft het een lengte van 4 kilometer. Dat is vrij lang. Bij de meeste kustplaatsen kun je amper met de auto bij de kust komen. Als het je toch lukt, moet je vaak veel geld betalen om te parkeren. Julianadorp aan Zee beschikt over vier duinopgangen. Aan de voet van deze duinopgangen zijn ruime parkeerplaatsen aangelegd waar je gratis en voor niets te auto kunt parkeren. Ideaal!

Strandhuisjes

Wat verder bijzonder is aan het strand van Julianadorp aan Zee, is dat er unieke vakantiehuisjes zijn te vinden op het strand, de zogenaamde strandhuisjes! Het is natuurlijk geweldig om op het strand van Julianadorp aan Zee in een strandhuisjes te logeren!