Op het strand van Julianadorp aan Zee gaan strandjutten!

Bij strandjutters gaat het juttersbloed harder stromen op het moment dat er zware stormen gaande zijn op de Noordzee. Want als het hard tekeer gaat op de volle zee, bestaat er een kans dat kostbare ladingen overboord slaan. In het huidige tijdperk wordt er bijna alleen nog maar gewerkt met zeecontainers. Deze staan muurvast op de containerschepen. De kans dat er een zeecontainer overboord slaat is niet zo groot, maar er is wel een kans!

Strand

Op het moment dat er scheepsladingen overboord slaan, is het schip de lading kwijt. Vaak drijft de lading dan wekenlang of maandenlang op zee vooraleer het aanspoelt aan het strand. De lading kan uiteindelijk ook op het strand van Julianadorp aan Zee terechtkomen. Voor de jutters van Julianadorp aan Zee breken dan mooie en interessante tijden aan. Zij hopen een stukje rijker te worden.

Hout

Eén van de meeste dingen die het aanspoelt, is hout. Dat kan heel kostbaar hout zijn. Overigens is het strandjutten in Nederland niet toegestaan. Het is verboden. Alles wat je op het strand vindt, moet je netjes afgeven bij de autoriteiten. Soms spoelt er ook drugs aan; cocaïne en wiet dat dan in plastic tassen verpakt. Als dit gebeurt, lees je dat ook vaak terug in de kranten.

Vuurtorens

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat gedurende stormen op de Noordzee, de bemanning niet in gevaar komt. Gelukkig is het gevaar tegenwoordig veel minder groot dan vroeger. Nu zijn zeeschepen uitgerust met hypermoderne communicatiemiddelen. Daarnaast kunnen de kapiteins zich altijd goed oriënteren via de vuurtorens die langs de Noordzeekust zijn opgesteld.