Op het strand van Julianadorp aan Zee barbecueën!

Als er in Nederland mooi weer wordt voorspeld, kun je de klok erop gelijk zetten dat mensen een bbq gaan plannen. De meeste mensen zijn dol op barbecueën. De geuren die vrijkomen tijdens het barbecueën zijn dan ook super lekker en nergens anders mee te vergelijken.

Sociaal gebeuren

Barbecueën is ook echt een sociaal gebeuren. Lekker met z’n allen bij elkaar gaan zitten en genieten van het welriekende vlees, stokbrood en sausjes. Biertje erbij. Tja! Ook als je op vakantie gaat, is barbecueën natuurlijk fantastisch. Op vakantie naar Julianadorp aan Zee bijvoorbeeld.

Julianadorp aan Zee

Uiteraard ligt Julianadorp aan Zee aan de Noordzeekust. Een Noordzeekust die gezegend is met een fantastisch strand. Het strand van Julianadorp aan Zee is één van de mooiste en schoonste van heel Nederland. Nu kan ik me voorstellen dat als je over het strand van Julianadorp aan Zee aan het wandelen bent in de zomer dat je kunt denken dat het best leuk is om daar te gaan barbecueën. Tegenwoordig heb je van die wegwerpbarbecues die gemakkelijk zijn om mee te nemen. Koelboxje mee waar je het vlees en de drankjes in doet en je kunt gaan beginnen!

Kans op brand

Maar, dat is helaas niet toegestaan op het strand van Julianadorp aan Zee. Er zijn natuurlijk ook heel veel redenen te bedenken waarom men dat niet wil. Eén daarvan is de kans op brand. Het strand gaat harmonieus over in de duinen. Duinen zijn heel kwetsbaar. Je kun je voorstellen dat midden in de zomer de duinen gortdroog worden. Open vuur is dus uit den boze in de buurt van het duinlandschap. Dus geen bbq, geen kampvuur, geen vuurkorven, et cetera.

Vakantieparken

Mensen die op één van de vakantieparken van Julianadorp aan Zee verblijven, hebben geluk. Heel vaak organiseren deze parken bbq-avonden waar iedereen bij kan aanschuiven!