Het nieuwe zwembad van Julianadorp aan Zee!

Het leeuwendeel van de mensen dat een bezoek brengt aan Julianadorp aan Zee, komt er uiteraard voor de Noordzee, het strand en de duinen. Zeker in de zomer vinden veel mensen het erg leuk om verkoeling te zoeken in het zeewater. Helaas zijn er ook dagen aan de vaderlandse kust waarop het weer het niet toelaat om te zwemmen in de Noorsdzee. Gelukkig kun je dan gaan zwemmen in het nieuwe zwembad van Julianadorp aan Zee in het vakantiepark Landal Beach Resort Oogduyne.

Nieuw zwembad

Uiteraard heeft dit vakantiepark immer een zwembad gehad, maar een brand verwoestte eind 2015 het zwembad, een zwembad dat de vorm van een karakteristieke piramide bezat. De brand werd aangestoken door baldadige jongens. Op 1 juli 2016 werden de deuren van het nieuwe zwembad gelukkig geopend! 

Boerenzwaluw

Als je niet gaat zwemmen in Julianadorp aan Zee, zou je ervoor kunnen kiezen om van vogels te gaan genieten die er rondfladderen. Eén van die vogelsoorten is de boerenzwaluw. De boerenzwaluw komt in vrijwel de hele wereld voor. Van deze fladderaar zijn zeven ondersoorten beschreven. Het verenkleed van de boerenzwaluw heeft een blauwzwarte kleur. Daarnaast heeft hij een lange staart. Als je de boerenzwaluw in zijn vlucht volgt, valt zijn grote wendbaarheid op. Die is nodig om insecten te kunnen vangen. Wat verder heel bijzonder aan de boerenzwaluw is, is het feit dat hij immer in de buurt van mensen leeft. En dat is al heel erg lang zo; duizenden jaren. De boerenzwaluw is een sociale vogel die in groepen leeft. Het voordeel hiervan is onder andere dat ze meer beschermd zijn tegen roofvogels.