Het nieuwe Landal-zwembad in Julianadorp aan Zee!

De Noordzee! Wat hebben wij een geluk dat ons landje aan de Noordzee grenst. Er zijn ook landen die niet aan zee liggen, de zogenaamde ‘landlocked countries’. In Nederland is daar gelukkig geen sprake van. Zeker in de zomer is het een feestje om naar de kust te gaan voor een verfrissend windje én het verkoelende water van de Noordzee. Julianadorp aan Zee zou dan een prima optie zijn.

Zwembad

Naast de Noordzee kun je in Julianadorp aan Zee ook gaan zwemmen in de twee zwembaden die het Noord-Hollandse kustplaatsje rijk is. Dat is het nieuwe zwembad van vakantiepark Landal Beach Resort Oogduyne en het zwembad van camping ’t Noorder Sandt. In het zwembad van Landal Beach Resort Oogduyne zijn naast de gasten van het park verder iedereen, na betaling, welkom. Het zwembad van ’t Noorder Sandt is alleen maar toegankelijk voor de mensen die op de camping verblijven. Julianadorp aan Zee is niet alleen een Mekka voor zwemliefhebbers, maar ook voor vogelspotters. Eén van de vogels die voor lens kan komen, is het bokje!

Bokje

Het bokje ressorteert onder de familie van de snippen en strandlopers. Het vogeltje heeft een lengte van 18 tot 20 centimeter. Als je het bokje vergelijkt met de watersnip, valt het op dat hij een korte snavel heeft. Daartegenover staat dat de snavel wel dik is. Met dit laatste kenmerk kun je hem mooi onderscheiden als hij in volle vlucht is. Het bokje komt met name tot leven gedurende de schemering en nacht. Als je het bokje overdag spot, is dat het gevolg dat hij is opgejaagd vanuit zijn schuilplaats.