Nieuw; jetskiën voor de kust van Julianadorp!

Nederland is een piepklein landje. Een landje waar ook nog eens heel veel mensen wonen; de teller staat op ruim zeventien miljoen! Je zou bijna denken dat er dan helemaal geen ruimte meer overblijft voor de natuur. Maar dat is niet aan de orde. Ook in Nederland zijn er nog steeds heel veel gebieden waar de natuur weelderig tiert. Ga maar eens kijken op de Gelderse Veluwe of in het Drents-Friese Wold. In deze regio’s krijgen de planten en dieren nog alle ruimte.

Vaderlandse kust

Wat ook een heel fraai Nederlands natuurgebied is, is de vaderlandse kust! Honderden kilometers aan duinlandschap. Steeds meer mensen ontdekken de Nederlandse kust. Dat zijn niet alleen maar landgenoten, maar ook veel oosterburen, Duitsers dus. Op zomerse dagen ziet het zwart op het strand van de dagjesmensen. Die mensen hebben de keuze uit meer dan vijftig badplaatsen aan de Nederlandse kust.

Julianadorp aan Zee 

Eén van die badplaatsen ligt helemaal in het noorden van de provincie Noord-Holland en luistert naar de naam Julianadorp aan Zee. Julianadorp aan Zee ligt in de zogenaamde Kop van Noord-Holland oftewel Noorderkop. Julianadorp aan Zee is echt een badplaats voor gezinnen met jonge kinderen. Het is geen kustplaats waar hippe strandfeesten worden georganiseerd. Rust, dat is het sleutelwoord van Julianadorp aan Zee.

Jetskiën

Dat wil overigens niet zeggen dat het in Julianadorp aan Zee een dooie, saaie boel is. Dat is geenszins aan de orde. Ook voor de wat oudere jeugd is er heel veel te doen. Jetskiën bijvoorbeeld. Sinds 2016 is het mogelijk om vanaf het strand van Julianadorp aan Zee te gaan jetskiën! Een stoere, toffe watersport! Een ander woord voor jetskiën is jetski-varen.