In Nederland nieuwe strandhuisjes huren!

Als je op vakantie gaat, zijn er verschillende opties. Je kunt ervoor kiezen om naar een hotel of resort te gaan en je letterlijk te wanen in alle luxe. Maar veel mensen vinden het toch leuker om een vakantiehuisje te boeken en gezellig met een gezinnetje zelf te koken en leuke dingen te ondernemen. 

Strandhuisjes

Eén van de meest spectaculaire vakantiehuisjes die je kunt boeken in Nederland, staan op het Noordzeestrand van Julianadorp aan Zee, Kijkduin en Kamperland, de zogenaamde strandhuisjes ook wel strandslaaphuisjes genoemd. Een voordeel van een strandhuisje is het feit dat je midden in de natuur bent. Een natuur die gedomineerd wordt door vogels. Eén van de meest spectaculaire vogels van Nederland is de blauwe kiekendief.

Blauwe kiekendief

De blauwe kiekendief is een roofvogel die onder de havikachtigen ressorteert. Bij blauwe kiekendieven is de dame groter dan de heer. De heren hebben een blauwgrijze kleur die effen is. De ogen en poten daarentegen hebben een gele kleur. De vleugels zijn indrukwekkend te noemen en kunnen een spanwijdte van meer van 1 meter bedragen.

Uitmuntende ogen en oren

Als de blauwe kiekendief gaat jagen, vliegt hij laag over de grond om zijn prooien te detecteren. Zijn uitmuntende ogen en oren zijn daarbij van groot belang. Kleine zoogdieren en vogels staan op het menu van de blauwe kiekendief. Als een blauwe kiekendief gaat nestelen, bouwt hij zijn nestje op de grond tussen de planten. Hij moet er dan op hopen dat meneer de vos hem niet in de smiezen krijgt en de eieren plundert.