In Nederland luxe strandhuisjes huren!

Nederland staat tegenwoordig bol van de vakantieparken. Op die parken zijn vaak honderden vakantiehuisjes te huur. Vroeger waren de vakantieparken op de Veluwe het meest in trek bij Nederlanders, maar tegenwoordig is dat niet meer zo. Als landgenoten in eigen land op vakantie gaan, vertoeven ze het liefst aan de kust. Dat kan in vakantiehuisjes in de buurt van de kust zijn, maar het kan ook op het strand van de Noordzee.

Luxe strandhuisjes 

In het laatste geval spreek je van strandhuisjes oftewel strandslaaphuisjes. Luxe standhuisjes zijn te vinden in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland. We praten dan over de kustplaatsjes Julianadorp aan Zee, Kijkduin en Kamperland. Een voordeel om op het strand te verblijven, is de kans om veel vogels te kunnen spotten. Eén van die gevleugelde vrienden is de blauwborst.

Blauwborst

De blauwborst ressorteert onder de zangvogels en deelt een verwantschap met de nachtegaal. Het mannetje heeft in het voorjaar een borst en keel die helderblauw gekleurd zijn. Gedurende de winter treedt er een vervaging van de kleur op. De blauwborst heeft een lengte van 14 centimeter, als we het beest van kop tot aan het einde van de staart meten.

Eetverlanglijstje

Op het menu van de blauwborst staan voornamelijk insecten. Aan het einde van de zomer staan er ook bessen op zijn eetverlanglijstje. De blauwborst is een snelle en vaardige vlieger. Het nest van de blauwborst wordt op de bodem gemaakt en netjes van binnen gevoerd met de haren van paarden en pluisjes. Meestal legt de blauwborst vijf tot zes eitjes. Deze eitjes zijn in het bezit van stippen met een roodbruine kleur.