Nazomervakantie in Julianadorp aan Zee!

Het is geweldig om gedurende de nazomer, vakantie te vieren in Julianadorp aan Zee. Het is een periode dat het nog heel mooi weer kan zijn, terwijl het niet meer druk is langs de vaderlandse kust. Ideaal dus!

Het leeuwendeel van de mensen dat Julianadorp aan Zee bezoekt, zal er voor de Noordzee, duinen en strand komen. Echter het Noord-Hollandse kustplaatsje heeft zoveel meer te bieden. Polderlandschappen en bossen bijvoorbeeld. Eén van de beesten die zich daar laat zien, is de draaihals.

Draaihals

De draaihals ressorteert onder de spechten. De draaihals leidt een teruggetrokken bestaan. Het beest is uitgerust met een sublieme schutkleur. Daarin wordt het patroon van boomschors gevolgd. Dus dan moet je denken aan grijze, zwarte en bruine strepen. Als je kijkt naar de onderkant van het beest, zie je dat de kleuren licht van kleur zijn. Bovendien zijn aan deze kant dunne dwarsstrepen aanwezig zijn. 

Over de ogen van de draaihals loopt een donkere streep. De fladderaar heeft verder een snavel die recht en bovendien puntig scherp is. De draaihals is in het bezit van korte poten waarbij de lange tenen opvallen. Middels deze lange tenen kan hij zich prima vasthouden aan de boomschors.

De tong van de draaihals is kleverig en lang. Hij is bovendien in staat om zijn hals slangachtig te strekken. Hij heeft zelfs de eigenschap om zijn kop honderdtachtig graden te draaien in ieder gewenste richting. De lichaamslengte van de draaihals bedraagt 16 centimeter. Het gewicht van de vogel schommelt tussen de 30 en 45 centimeter.