Naaktstrand Julianadorp!

Op het strand van Julianadorp aan Zee is op twee plaatsen naaktrecreatie (naturisme, nudisme) toegestaan. Het strand van Julianadorp aan Zee heeft een lengte van 4 kilometer en telt 4 strandopgangen: Strandslag Falga, Strandslag De Zandloper, Strandslag Julianadorp en Strandslag Drooghe Weert.

Druk

Als je via Strandslag De Zandloper of Strandslag Julianadorp naar het strand van Julianadorp gaat, kom je op de toeristische delen van het strand; vaak is het daar behoorlijk druk. De rustige delen van het strand van Julianadorp zijn te bereiken via de twee andere strandopgangen: Strandslag Falga en Strandslag Drooghe Weert.

Rustig

Falga en Drooghe Weert hebben geen faciliteiten; er zijn geen strandpaviljoenen en sanitaire voorzieningen. Het zijn echte stranden voor natuurliefhebbers en voor mensen die van rust houden. Bij Falga is naaktrecreatie toegestaan tussen de strandpalen 4.09 en 5.00. Bij Drooghe Weert bevindt zich het naaktstrand/naturistenstrand/nudistenstrand zich tussen de strandpalen 8.40 en 9.40.

Vakantieparken

Er zijn twee grote vakantieparken in Julianadorp aan Zee die heel dicht aan de Noordzeekust liggen. Dat zijn het Landal Beach Resort Ooghduyne en Hogenboom Strandslag Juliana. Als je hier een accommodatie (vakantiehuisje, strandhuisje of vakantieappartement) boekt, hoef je niet ver te lopen om op het strand te komen. Een ander voordeel van deze familieparken is dat ze over heel veel faciliteiten beschikken zoals tennisbanen, midgetgolfbanen, bowlingbanen, zwembaden, golfbanen, restaurants, dierenweides, maneges en kinderspeelplaatsen. Als het dus geen mooi weer is, kun je jezelf toch prima vermaken op de parken. Op de parken kun je daarnaast ook fietsen huren en op die manier de omgeving verkennen. Dat is zeer de moeite waard, het polderlandschap van de Kop van Noord-Holland is adembenemend mooi!