De mooiste campings aan zee van Nederland!

De mooiste campings aan zee van Nederland bevinden zich in de Kop van Noord-Holland en in de provincie Zeeland. Het is uiteraard fantastisch om te kamperen in het kustgebied van Nederland. Het is een feest om door de duinen te wandelen. Nederland telt oneindig veel campings, maar de campings die aan de kust liggen, zijn het meest bijzonder. Als je op een camping aan de kust bivakkeert, sta je midden in de natuur. Een natuur waarin heel veel verschillende dieren leven. Eén van die diersoorten is de dwerggans!

Dwerggans

De dwerggans heeft het de laatste tijd niet gemakkelijk. Het beest heeft het zwaar. Er zijn er niet veel meer in Nederland. De dwerggans lijkt als twee druppels water op de kolgans. Echter, de kop van de dwerggans is dikker. De kop is ook ronder dan die van de kolgans. Wat verder opvalt aan de dwerggans is diens oogring en snavel. De oogring is geel en de snavel is roze. De heren hebben een grootte van 65 centimeter en de dames van 53 centimeter.

De dwerggans leeft in de buurt van moerassen en toendra-meren. Als het winter wordt, vertrekt hij naar zoutmoerassen en graslanden. Op het menu van de dwerggans staan alleen maar planten. Hij is dus een echte vegetariër. Zaden en gras staan hoog op het dagelijkse menu. De eieren van de dwerggans zijn wit. De dames leggen tussen de vijf en zes eieren. Deze eieren worden gelegd in een hol dat is uitgegraven. De vrouwtjes broeden tussen de 25 en 28 dagen vooraleer de kuikens uitbreken.