Mooie strandhuisjes in Zeeland!

Strandhuisjes zijn de laatste jaren enorm populair geworden. Overal langs de vaderlandse kust poppen ze op. Met strandhuisjes worden zogenaamde strandslaaphuisjes bedoeld. Dat wil zeggen dat het toegestaan is om in het strandslaaphuisje te overnachten; je slaap dus echt op het strand. Geweldig! Er worden dus geen strandhuisjes mee bedoeld waar mensen strandspulletjes kunnen opslaan als zij in de zomer op het strand aan het recreëren zijn.

Zeeland en Noord-Holland 

De mooiste strandhuisjes van Nederland zijn te vinden in de provincies Zeeland en Noord-Holland. In Zeeland staan de strandhuisjes op het strand van Kamperland en in Noord-Holland staan de strandhuisjes op het strand van Julianadorp aan Zee. De strandhuisjes in Kamperland zijn het hele jaar te boeken, de strandhuisjes van Julianadorp aan Zee daarentegen worden aan het einde van de herfst afgebroken, om vervolgens in het voorjaar weer op het strand te worden opgebouwd.

Voorrecht

Het is zo bijzonder om op het strand een vakantieaccommodatie te hebben. Probeer je eens voor te stellen hoe dat is. Je wordt in de ochtend wakker en je kunt vervolgens direct de zee induiken! Hoe geweldig is dat! Zeker in de zomer is het uiteraard een voorrecht om op het strand een vakantiehuisje te hebben. Op hete dagen probeert een groot deel van de bevolking verkoeling te zoeken in het zeewater. Alleen in ons kleine landje wonen heel veel mensen. Met andere woorden; er staan al heel snel lange files richting de Nederlandse kustplaatsjes. Als je in een strandhuisje bivakkeert, hoef je nimmer in de file te staan!