Mooi kampvuurtje op het strand van Julianadorp!

Veel mensen vinden een kampvuurtje super-romantisch. Fijn met z’n allen rond het knapperend vuurtje gaan zitten. Vuur is sowieso iets waar je uren achter elkaar naar kunt kijken zonder dat het gaat vervelen. Die ervaring kun je ook oppikken als je voor een aquarium gaat zitten. Je ziet dan visjes die doorlopend aan het zwemmen zijn. Great fun dus!

Julianadorp aan Zee

Het is heel goed voorstelbaar dat mensen die op het strand van Julianadorp aan Zee aan het wandelen zijn, op het idee komen om daar een kampvuurtje te maken. Het Noordzeestrand lijkt daar de ideale locatie voor te zijn; zeker in de zomer. Maar helaas is dat niet toegestaan. Of kun je beter zeggen; gelukkig is dat niet toegestaan. Als iedereen maar kampvuurtjes op het strand gaat maken, loopt het uit de hand.

Gevaren

Want er zijn verschillende gevaren bij het maken van ‘open vuur’ in een natuurlijke omgeving. Zo dreigt er altijd brandgevaar. In Schoorl kunnen ze daarover meepraten. Nog niet zo heel erg lang geleden ging het daar goed mis. Dagenlang woedde in de omgeving van het Noord-Hollandse kustplaatsje een brand. Deze brand vernietigde uiteindelijk heel veel uniek natuurgebied; duinen en bossen.

Rommel en troep

Maar er zijn natuurlijk nog veel meer valide argumenten te bedenken om geen vuur te maken op het strand. Het strand van Julianadorp aan Zee is namelijk heel erg mooi en schoon en men wil dat graag zo houden. Op het moment dat mensen kampvuren op het strand gaan maken, ontstaat er natuurlijk heel veel rommel en troep. En dat is nou juist wat men niet wil hebben in Julianadorp aan Zee!