Midgetgolfbaan in Julianadorp aan Zee!

Liefhebbers van midgetgolf komen in Julianadorp aan Zee prima aan hun trekken. Op de vakantieparken van het Noord-Hollandse kustplaatsje zijn prachtige midgetgolfbanen aanwezig waar je een heerlijk balletje kunt slaan. Uiteraard is dat voor de gasten van de parken helemaal gratis en voor niets.

Midgetgolf versus minigolf

In Nederland spreekt men over midgetgolf, terwijl men in Vlaanderen het over minigolf heeft. Midgetgolf is echt een vakantiesport voor jong en oud. Het is ook geen moeilijke sport, iedereen kan het. Daarom is het ook zo leuk om te midgetgolfen. Zeker als de zon in Julianadorp aan Zee hoog aan de hemel staat, is het natuurlijk heerlijk om buiten te gaan midgetgolfen!

Achttien holes

Evenals bij het ‘grote golf’ is het bij midgetgolf de bedoeling om een parcours af te leggen van achttien holes en daarbij zo min mogelijk slagen te gebruiken. Feitelijk is het enige verschil met het ‘grote golf’ dat de afstanden veel minder groot zijn. Zijn de banen bij  het ‘grote golf’ honderden meters lang, bij het midgetgolf praat je over meters. In Nederland is het midgetgolf gewoon een spelletje en leuke bezigheid, maar elders is dat niet zo. In Noord-Amerika bijvoorbeeld bestaat een echte midgetgolfcompetitie waar beroepsmidgetgolfers aan deelnemen.

Beton

Het leeuwendeel van de midgetgolfbanen bestaat uit beton. Beton is een materiaal dat weinig onderhoud behoeft en daarom erg interessant is om te gebruiken. Daarnaast bestaan er ook banen die gemaakt zijn van gras, kunstgras en gravel. Echter, als deze laatstgenoemde materialen worden gebruikt, mogen er geen officiële wedstrijden op gespeeld worden.