Met de auto of motor op het strand van Julianadorp!

Voor veel mensen is het een grote droom om op het Noordzeestrand met een motor of auto te rijden. Dat geldt óók voor veel van de bezoekers het strand van Julianadorp aan Zee. Lekker met een ‘four-wheel drive’ of crossmotor langs de vloedlijn scheuren!

Oostvoorne

Maar helaas; het is ons land nergens (meer) toegestaan om met een gemotoriseerd voertuig op het strand te komen voor niet-vergunninghouders. Het strand van het Zuid-Hollandse Oostvoorne was het enige Nederlandse strand waar je op het strand mocht auto- en motorrijden. Maar aan dit privilege is in oktober 2004 ook een einde gekomen.

Ambulances of politieauto’s

Mensen die toch met een auto of motor op het strand komen, hebben daar keurig een vergunning voor. Dan moet je denken aan de eigenaars van strandpaviljoens, toeleveranciers van strandpaviljoens, organisatoren van strandactiviteiten, kustwacht, et cetera. Uiteraard hebben ook hulpdiensten toegang tot het strand, hierbij moet je denken aan ambulances of politieauto’s.

Vogels

Eigenlijk is het maar goed dat niet iedereen vrijelijk op het Noordzeestrand mag gaan autorijden of motorcrossen. De Noordzeekust is namelijk een unieke habitat die voor tal van diersoorten. Op het strand vind je met name veel vogelsoorten. Vogels moet je uiteraard zoveel mogelijk met rust laten. De rust wordt natuurlijk al voor een groot deel verstoord door de mensen die te voet, te paard of met een fiets het strand betreden.

Strand- en zeevogels

Bij de Noordzee zijn in principe twee soorten vogels te spotten: strand- en zeevogels. Zoals de naam al doet vermoeden houden de strandvogels zich voornamelijk op vlak langs het strand. De zeevogels daarentegen leven hun hele leven boven de zee. De enige moment dat zij aan land komen, is om hun eitjes te leggen en te broeden!