Met auto of motor op het strand van Julianadorp rijden is verboden!

Met je auto of motor op het Noordzeestrand rondscheuren! Wauw, dat zou wat zijn. Veel landgenoten dromen daar natuurlijk van. Dat geldt uiteraard ook als je naar het strand van Julianadorp aan Zee staat te kijken! In je gedachte zie je jezelf dan al in een four-wheel drive auto of crossmotor het strand omploegen!

Niet toegestaan

Maar helaas zal dit nimmer gebeuren. In ons kikkerlandje is het namelijk op geen enkel strand (meer) toegestaan om er te gaan auto- of motorrijden. ‘Meer’ staat keurig tussen haakjes, want vroeger mocht het wel. Op één plaats. Op het strand van het Zuid-Hollandse plaatsje Oostvoorne. Sinds oktober 2004 zijn echter de gemotoriseerde voertuigen op dit strand ook niet meer welkom!

Vergunning

Als je echter veel op het strand komt, zie je toch dikwijls auto’s op het strand rijden! Klopt. Er zijn namelijk mensen die een vergunning hebben om dat te mogen doen. Als er een noodsituatie op het strand is, moeten uiteraard politieauto’s en ambulances frank en vrij toegang hebben naar én op het strand. Verder moeten vanzelfsprekend de strandpaviljoens doorlopend bevoorraad worden, et cetera.

Fragiel natuurgebied

Maar iedereen zal het er wel mee eens zijn, dat het maar goed is dat niet de hele natie met auto’s en motoren op het strand rondrijdt. De Noordzeekust is namelijk een heel fragiel natuurgebied waar we zuinig op moeten zijn. Voor met name vogels is de vloedlijn een uiterst belangrijke plek om te foerageren. Op het moment dat wij op het strand gaan wandelen, fietsen of paardrijden zijn we het gebied al lichtelijk aan het verstoren. Laat staan dat daar bulderende auto’s en motoren gaan rondscheuren!