Luxe sauna in vakantiehuisje in Julianadorp!

Als je de hele dag buiten bent geweest in de frisse en gezonde zeelucht van Julianadorp aan Zee, is het natuurlijk heerlijk om ’s avonds even lekker een sauna binnen te glippen. Tegenwoordig zijn er gelukkig voldoende vakantiehuisjes te boeken die zijn uitgerust met een sauna oftewel heteluchtbad. Een heteluchtbad met een luchttemperatuur die pendelt tussen de 80 en 120 graden Celsius!

Finnen

De Finnen stonden aan de bakermat van de sauna. Het woord sauna is derhalve Fins. In het Scandinavische land is de sauna zo in het dagelijks leven ingeburgerd, dat vrijwel ieder huishouden over een sauna beschikt. In Nederland werkt het anders, de sauna-adepten moeten meestal buitenshuis hun liefhebberij ervaren. Alhoewel, steeds meer landgenoten laten in hun huis een sauna bouwen. En ook gedurende de vakantie geven steeds meer mensen de voorkeur met een verblijf mét sauna.

Vakantiehuizen met sauna

In Julianadorp aan Zee zijn gelukkig volop vakantiehuizen te huur die de beschikking hebben over een sauna. In deze vakantiehuisjes staan vaak ook nog zonnebanken/solaria waar je je huidje fraai kunt bruinen én bubbelbaden waar je heerlijk kunt badderen. Je komt dus feitelijk in een soort wellness-omgeving terecht. Een mini-kuuroordje! Het leeuwendeel van de vakantiehuisjes in Julianadorp aan Zee staat op vakantieparken. Eén van die vakantieparken is het Landal Beach Resort Ooghduyne. Dit park biedt alle denkbare faciliteiten aan haar gasten, waaronder een groot subtropisch zwembad. Een zwembad met een mega-glijbaan.