Luxe recreatiewoningen kopen in Julianadorp!

Om een luxe recreatiewoning te verkrijgen aan de kust van Julianadorp aan Zee, is uiteraard een groot feestje. Dan kun je ieder moment van het jaar naar de Noordzee togen om fijn in een vakantiehuisje of vakantieappartement te gaan zitten. Vakantiehuiseigenaren kunnen bovendien hun huisje verhuren en daardoor nog een leuk rendement verkrijgen. Uiteraard kun je ook een vakantiehuisje huren in één van de vakantieparken van Julianadorp aan Zee.

Dorade

Als je op het strand van Julianadorp aan Zee bent, gaat het grote genieten pas echt beginnen. Het is een feest om oog in oog te staan met de Noordzee. De Noordzee die bovendien de natuurlijke habitat vormt voor tal van vissoorten. Eén van die vissoorten is de dorade. 

Tropische vissoort

Feitelijk is de dorade een tropische vissoort, maar de Nederlandse wateren worden door de stijging van de zeewatertemperatuur steeds tropischer. Hierdoor laat de dorade zich steeds vaker zien in het Nederlandse deel van de Noordzee. De dorade is een liefhebber van een bodem die rotsachtig is. Dorades worden de laatste jaren steeds vaker met fuiken en hengels gevangen. Het vlees van de dorade wordt doorgaans hooggewaardeerd; er zijn mooie gerechten van te maken.

Zeebrasem

Een andere naam voor dorade is zeebrasem. Er zijn heel veel verschillende soorten zeebrasems. Daar zitten beesten bij die een lengte hebben van 2 meter, maar ook veel kleinere exemplaren met een lengte van 12 centimeter. Met menu van zeebrasems is heel verschillend. Er zitten soorten bij die alles eten, maar er zijn ook soorten die alleen maar vlees of planten eten. Als je naar de tanden van een zeebrasem kijkt kun je precies zien wat bij het beest op het menu staat.