Luxe kamperen bij de boer in Julianadorp!

Voor veel mensen is de meest prettige manier van vakantie het kamperen bij de boer. Oftewel kamperen op een mini-camping of boerderijcamping. Je kunt dan met je tent, caravan of camper terecht op het weiland van een boer. Die boeren kunnen veehouders, akkerbouwer of tuinbouwers zijn.

Unieke situatie

Als je bij een boer gaat kamperen, ontstaat een unieke situatie; enerzijds heb je een mooi landelijk plekje en anderzijds raak je verzeild in de geweldige sfeer van het boerenleven. Doordat er op een boerderijcamping meestal maar een beperkt aantal staanplaatsen voorradig is, is het er nooit heel druk en is het verblijf er doorgaans gemoedelijk en ongedwongen. Bovendien zijn de prijzen en tarieven op een boerderijcamping in vergelijking met een reguliere camping veel lager, waarbij er ook vaak nog met kortingen en aanbiedingen gestunt wordt.

Julianadorp aan Zee

Ook in Julianadorp aan Zee zijn er een aantal boerderijcampings aanwezig. In het kustplaatsje zijn verschillende bollenboeren waar je kunt kamperen bij de boer. Met name in het voorjaar is het een groot feest om bij een sierbolllenboer te vertoeven. In de maanden april en mei komen namelijk in de Noordkop miljoenen bloembollen tot bloei, hetgeen een ware traktatie is voor het oog en de neus van de mens. Kamperen bij de boer is tegenwoordig best luxe, zo zijn er heel veel prettige faciliteiten aanwezig. Zoals bijvoorbeeld wc’s, douches, wasmachines, wifi oftewel draadloos internet, verse broodjes, verse eitjes, kranten en oplaadpunten voor elektrische fietsen met trapondersteuning.

Reguliere camping

Voor kampeerliefhebbers die naar Julianadorp aan Zee togen, maar liever voor een reguliere camping (gezinscamping) kiezen, zijn er in het kustplaatsje uiteraard ook mogelijkheden. Een absolute aanrader is strandcamping ’t Noorder Sandt. Deze camping ligt zeer dicht bij het strand en heeft alle denkbare voorzieningen.