Luxe glamping in Julianadorp!

Glamping is hot! Tegenwoordig willen veel mensen glamping, een fenomeen dat uiteraard ook haar intrede in Julianadorp aan Zee heeft gedaan. Strandcamping ’t Noorder Sandt is de place to be voor glamping. Op deze schitterende camping zijn verschillende accommodaties die glamping mogelijk maken!

Oorsprong

Glamping is een fraai woord! Waar vindt het zijn oorsprong? Wel, als je de woorden glamour en camping samenvoegt, ontstaat het woord glamping. Anders gezegd; glamping is op een chique manier kamperen! Dus wel de voordelen van het kamperen pakken: de vrijheid en de fraaie omgeving, maar de nadelen links laten liggen: één gemeenschappelijke kookruimte, één gemeenschappelijke sanitaire ruimte, et cetera. Je hoeft bijvoorbeeld tijdens het glamperen niet op een harde ondergrond te gaan liggen in je slaapzak, maar je kunt heerlijk wegdromen op een bedje.

Safari’s

De oorsprong van glamping ligt in Afrika. Afrika is uiteraard het continent van de safari’s. Duizenden rijke Amerikanen en Europeanen togen jaarlijks naar Afrika om daar kennis te maken met diens overweldigende natuur. Het maakt natuurlijk enorm veel indruk om oog in oog te staan met leeuwen, olifanten, struisvogels, nijlpaarden, zebra’s, krokodillen, apen, et cetera. Maar de gefortuneerde toeristen willen ’s avond wel een heerlijke maaltijd verorberen en in een lekker bedje kunnen slapen.

Verschillende manieren

Boutique camping, luxe camping, chique camping en comfortabel kamperen zijn andere namen die voor glamping worden gebruikt. yurts, tipi’s, peulen, beltenten, safaritenten, tenthutten en boomhutten zijn verschillende manieren om te ondernachten tijdens glamping.

Luxe

Stacaravan exclusive parenea, stacaravan exclusive riviera, stacaravan exclusive selectcamp, stacaravan exclusive taos en stacaravan exclusive next zijn voorbeelden die worden ingezet bij glamping als het over luxe stacaravans gaat. Lodgetent, lodgesuite, safaritent, airlodge, hybridlodge en cubesuite zijn daarentegen voorbeelden van luxe tenten tijdens glamping.