Lokale weersverwachting in Julianadorp!

Het is natuurlijk heel erg fijn als je naar de kust gaat, dat het mooi weer is. Dat geldt uiteraard ook voor mensen die naar Julianadorp aan Zee togen. Julianadorp aan Zee; de mooie badplaats in de Kop van Noord-Holland.

Meest aantal zonuren

Heden ten dage leven we in een digitaal tijdperk en kunnen we doorlopend op de hoogte worden gehouden van de actuele én lokale weerverwachting. De kans is echter heel erg groot dat het mooi weer is in Julianadorp aan Zee. Het kustplaatsje is namelijk gezegend met het meest aantal zonuren van heel Nederland!

Tarbot

Naast de zon en het strand is de Noordzee de grootste trekpleister van Julianadorp aan Zee. Een Noordzee waarin veel dieren leven; waaronder uiteraard veel vissen. Eén van die vissoorten is de tarbot. De tarbot is een platvissoort die echter wel een zeldzame verschijning is in het Nederlandse deel van de Noordzee.

Kameleon

Met een lengte van 100 centimeter en een gewicht tot 25 kilogram, kan de tarbot uitgroeien tot een zeebeest van grote proporties. De tarbot heeft de vorm van een schijf. Naarmate de tarbot groter wordt, wordt hij ook dikker. Op het menu van de tarbot staan andere vissoorten. Deze vissen lopen in de val van de tarbot, omdat de tarbot zijn prooivissen aanvalt vanuit een hinderlaag. De tarbot is gezegend met zeer goede camouflagekleuren waardoor hij amper zichtbaar is als hij op de bodem van de zee ligt. Als klap op de vuurpijl kan de tarbot als een kameleon zijn kleuren aanpassen aan de veranderende kleuren van de zeebodem.