Lange wandelingen op Texel

Als je een liefhebber bent van lange wandeltochten door de ongerepte natuur dan is Texel een perfecte bestemming. Voor langeafstandswandelaars zijn er op het grootste Nederlandse Waddeneiland meerdere routes. Je kunt dan heerlijk genieten van het strand, de duinen en de bossen. Ook de Waddenkant van Texel is een heerlijke plek om van te genieten.

 

Lange wandelingen op Texel

 

Waddenwandelen op Texel

De Waddenzee staat op de Werelderfgoedlijst. Langs de Waddenkust van Noord-Holland, Friesland, Groningen en de Waddeneilanden is voor ruim 1200 kilometer aan wandelroutes uitgezet, het zogenaamde Waddenwandelen. In dit kader zijn er op Texel twee wandelroutes te vinden met een afstand van ongeveer 20 kilometer, Waddenwandelen op Texel. De eerste route verloopt vanuit Den Hoorn via de waddendijk bij Oudeschild. De tweede route verloopt vanuit De Waal via Oosterend.

Het Noord-Hollandpad op Texel

Door de ‘binnenlanden’ van Texel loopt het zogenaamde Noord-Hollandpad. Het Noord-Hollandpad is een zogenaamde langeafstandswandelroute. Het Noord-Hollandpad heeft een lengte van 270 kilometer en is zeer gevarieerd. Het pad voert over hekjes met opstapjes, ruwe paden, boerenland, langs rechte kanalen en slingerende dijkjes. De route is op een perfecte manier bewegwijzerd. Het deel op Texel bestaat uit een noordroute en een zuidroute. Beide delen hebben een lengte van ongeveer 17 kilometer. Bij de Texelse veerhaven begint de wandeling en loopt dan door naar de vuurtoren. Bij de veerhaven van Texel is een informatiebordje te vinden. Over het Eierlands Kanaal is een trekpontje te vinden. Deze oversteek is in januari buiten gebruik. Er is dan de mogelijkheid voor een omleiding.

3-daagse wandeltocht

Als je op een bijzondere manier Texel wil gaan ontdekken is een 3-daagse wandeltocht een aanrader. Tijdens deze wandeltocht zijn er overnachtingen in De Koog en De Cocksdorp. Je komt langs weilanden, bossen, stranden, duinen en prachtige natuurgebieden.

 

Vakantieparken op de Nederlandse Waddeneilanden:

 

De Nederlandse Waddeneilanden 

De Nederlandse Waddeneilanden

Texel: meer informatie en boeken

Vlieland: meer informatie en boeken

Terschelling: meer informatie en boeken

Ameland: meer informatie en boeken

Schiermonnikoog: meer informatie en boeken