Koningsdag vieren in Julianadorp aan Zee!

Ieder jaar wordt er op 27 april in het Koninkrijk der Nederlanden, Koningsdag gevierd. Op deze nationale feestdag viert koning Willem-Alexander zijn verjaardag. Het Koninkrijk der Nederlanden bestaat uit vier verschillende landen. Drie van die vier landen liggen in de Caribische archipel. Dat zijn achtereenvolgens Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Het vierde land ligt in Europa en is Nederland. Bovendien ressorteren de Caribische eilanden Bonaire, Saba en Sint Eustatius ook onder het land Nederland. Het worden ‘bijzondere’ gemeentes van het land Nederland genoemd.

 

koningsdag Julianadorp aan Zee

 

Vrijmarkten

Tijdens Koningsdag dompelt Nederland zich in een groot feest. Men mag gedurende Koningsdag spulletjes op straat verkopen zonder daar een vergunning voor te hebben. De markten die dan ontstaan, worden vrijmarkten genoemd. Je zou deze vrijmarkten kunnen vergelijken met uitgebreide vlooienmarkten. Op de vrijmarkten worden alle denkbare spulletjes aangeboden. In Nederland is het een sport om af te dingen als je wat koopt op de vrijmarkt. Naast de vrijmarkten, worden er tijdens Koningsdag door het hele land muziekfestivals georganiseerd. Het is leuk om zo’n festival te bezoeken.

Julianadorp aan Zee

Ook in Julianadorp aan Zee is tijdens Koningsdag een vrijmarkt te bezoeken! Julianadorp aan Zee is een kustplaatsje in het noorden van de provincie Noord-Holland. Als je niet van de vrijmarkt houdt, kun je er ook voor kiezen om een strandwandeling te maken. Op die manier kun je genieten van de Noordzee, het strand en de duinen. Het is zo fijn om lekker uit te waaien op het strand en de zuivere zeelucht in te ademen!