Kitesurflessen op Texel

Kitesurflessen nemen op Texel is fantastisch. Kitesurfen is sowieso een fantastische sportieve bezigheid. Het is een watersport die de laatste decennia enorm aan populariteit heeft gewonnen. Dát is ook te merken op Texel. Mensen die van hoge snelheden houden komen bij het kitesurfen helemaal aan hun trekken. Naast de hoge snelheden kunnen kitesurfers ook hele hoge sprongen uit het water maken.

 

Kitesurflessen op Texel

 

Kitesurflessen op Texel

Het grootste Waddeneiland Texel kent diverse kitesurfscholen waar je kunt deelnemen aan kitesurflessen. Niet iedere dag van het jaar is geschikt om onderwijs te krijgen in het kiten. Het kiteseizoen op Texel loopt van begin april tot eind oktober. Bij het leeuwendeel van de kitesurfscholen wordt 7 dagen per week lesgegeven. Doorgaans liggen de lestijden tussen de 10.00 uur en 14.00 uur. Maar in onderling overleg is het ook mogelijk om des avonds les te krijgen. Als je gaat kiten op Texel heb je niet te maken met de warme Caribische Zee, maar de veel koelere Noordzee. Daarom wordt sterk aangeraden om een wetsuit aan te trekken als je het water opgaat. Uiteraard lenen de kitesurfscholen wetsuits uit als je bij hen kitesurflessen neemt.

Specifieke termen in de kitesurfsport

In de wereld van het kitesurfen worden allemaal unieke namen en begrippen gehanteerd. Zo wordt met ‘air’ de tijd die je boven de lucht hangt bedoeld als je een sprong hebt gemaakt. Met ‘bar’ wordt het stuur bedoeld waarmee je de kite bestuurd. Met ‘benedenwinds’ wordt bedoeld als je de wind in de rug hebt als je aan het kiten bent. Met ‘big air’ wordt een hoge sprong bedoeld als je aan het kiten bent. Met ‘body dragging’ wordt bedoeld dat je een kite door het water trekt zonder board. Met ‘chicken loop’ wordt de rubberen lus bedoeld die de bar met het harnas verbindt. Met ‘handlepass’ wordt bedoeld dat je de bar achter je rug haalt terwijl je in de lucht hangt.

 

Vakantieparken op de Nederlandse Waddeneilanden:

 

De Nederlandse Waddeneilanden

De Nederlandse Waddeneilanden

Texel: meer informatie en boeken

Vlieland: meer informatie en boeken

Terschelling: meer informatie en boeken

Ameland: meer informatie en boeken

Schiermonnikoog: meer informatie en boeken