Kitesurfen op Texel

Kitesurfen op Texel is één van de leukste dingen die je kunt ondernemen. Kitesurfen is het laatste decennium in Nederland enorm populair geworden, óók op Texel. Het is echt een sport voor mensen die van snelheid houden. De snelheden die gegenereerd kunnen worden, zijn namelijk heel hoog. Bovendien kunnen kiters hoge sprongen maken!

Kitesurfscholen op Texel

Op Texel zijn verschillende kitesurfscholen aanwezig waar je deze fantastische watersport kunt leren. Van begin april tot eind oktober loopt het kiteseizoen op het grootste Nederlandse Waddeneiland. Bij de meeste kitesurfscholen wordt 7 dagen per week lesgegeven. Meestal liggen de lestijden tussen de 10.00 en 14.00 uur. Maar vaak is het ook mogelijk om ’s avonds les te krijgen. De Noordzee is geen Caribische Zee, dus het is aanbevelenswaardig om een wetsuit aan te trekken als je het water opgaat. Bij het leeuwendeel van de kitesurfscholen op Texel zit het lenen van een wetsuit bij de cursus ingegrepen.  

Kitesurftermen

Het kiten is een wereld op zich met allemaal unieke namen en begrippen. De tijd die in de lucht hangt, wordt ‘air’ genoemd. Het stuur waarmee je de kite bestuurt, wordt ‘bar’ genoemd. Als je aan het kiten bent en je hebt de wind in de rug wordt dat ‘benedenwinds’ genoemd. Als je een hoge sprong maakt, wordt dat ‘big air’ genoemd. Als je de kite door het water trekt zonder board, wordt dat ‘body dragging’ genoemd. De rubberen lus die de bar aan het harnas verbindt, wordt ‘chicken loop’ genoemd. Als je de bar achter je rug haalt terwijl je in de lucht hangt, wordt dat ‘handlepass’ genoemd.

 

Vakantieparken op de Nederlandse Waddeneilanden:

 

De Nederlandse Waddeneilanden

De Nederlandse Waddeneilanden

Texel: meer informatie en boeken

Vlieland: meer informatie en boeken

Terschelling: meer informatie en boeken

Ameland: meer informatie en boeken

Schiermonnikoog: meer informatie en boeken