Kampvuur maken op het strand van Julianadorp aan Zee!

Een kampvuur is supergezellig. Wat is er nou leuker dan te kijken naar brandend hout. Hoe de vlammetjes langzaam het hout oppeuzelen! Er zijn maar en paar dingen op de wereld waar je onafgebroken naar kunt kijken. Naast vuur is dat bijvoorbeeld ook een aquarium dat vol zit met tropische vissen. Daar kun je geen genoeg van krijgen.

Avondwandeling

Ik kan me heel goed voorstellen dat als je op het strand van Julianadorp aan Zee ’s avonds aan het wandelen bent, je het idee kunt postvatten om een kampvuurtje te gaan maken. Stel je eens voor; de zon verdwijnt achter de horizon en jij ontbrandt vervolgens een kampvuurtje waardoor het strand toch wordt verlicht. Hoe mooi en hoe romantisch wil je het hebben!

Open vuur is verboden

Maar, … dat is helaas niet toegestaan op het stand van Julianadorp aan Zee. Op het strand van het Noord-Hollandse kustplaatsje is open vuur verboden. Dus geen kampvuurtjes, maar ook niet barbecueën en ook geen vuurkorven.

Jammer, maar begrijpelijk

Dat is natuurlijk heel erg jammer, maar het is ook wel begrijpelijk. Als iedereen met vuur aan het werk gaat op het strand, kan het de verkeerde kant opgaan. Bijvoorbeeld met brandgevaar. In de zomer zijn de duinen kurkdroog en daardoor heel erg kwetsbaar. Er hoeft dan niet veel te gebeuren en de duinen staan in brand. Nog niet zo heel erg lang geleden voltrok zich dat scenario in Schoorl. De brand die daar dagenlang woedde, verwoestte uiteindelijk heel veel duinen en bossen.

Schoon strand 

Naast de kans op brand, veroorzaken kampvuren uiteraard ook heel veel troep. En vanzelfsprekend moet je dat allemaal niet willen. Julianadorp aan Zee staat te boek als een badplaats met een geweldig mooi en schoon strand en men wil dat graag zo houden!