Julianadorp: strandvolleybal!

Als mensen aan Julianadorp aan Zee denken, denken zij uiteraard aan de indrukwekkende Noordzee die daar om de hoek ligt. Een Noordzee die middels het Noordzeestrand overgaat in prachtige duinen. Duinen die feitelijk de eerste blokkade vormen tegen de bij tijd en wijle onstuimige Noordzee. Als er geen duinen zouden zijn, zou het Noordzeestrand tot aan Apeldoorn liggen.

Lang strand

Het Noordzeestrand van Julianadorp aan Zee is met een lengte van 4 kilometer heel erg lang te noemen. Voor mensen die op dat strand willen recreëren, is er dus ruimte genoeg. Het leeuwendeel van de mensen is op het strand om een strandwandeling te maken. Dat geldt uiteraard voor de niet-zomermaanden. In de zomer als het mooi weer is, zijn het vooral de zonaanbidders die op het strand te vinden zijn.

Beachvolleyballen

Maar je kunt ook heel fijn sporten op het strand van Julianadorp aan Zee. Hierbij moet je dan denken aan tennissen, badmintonnen, frisbeeën en strandvolleyballen. Strandvolleyballen wordt ook wel beachvolleyballen genoemd. Het is echt een zomersport die heel erg leuk is om te beoefenen. De strandpaviljoens van Julianadorp aan Zee zijn de locaties waar kan worden gestrandvolleybald. Hier worden de netten opgehangen die nodig zijn om het spel te kunnen spelen.

Vliegeren

Wat je ook heel vaak op het strand van Julianadorp aan Zee zult tegenkomen, is vliegeren. Wie is daar nou niet groot mee geworden? Zelf op je zolderkamertje een vliegertje in elkaar knutselen en dan vervolgens testen of het echt werkt. Als er een beetje wind staat, staat de lucht boven het Noord-Hollandse kustplaatsje bol van de vliegers!