Julianadorp: het nieuwe zwembad van Landal!

Als mensen op vakantie gaan naar Julianadorp aan Zee, willen ze zwemmen. Het leukste is natuurlijk om in de Noordzee te zwemmen. Maar helaas laten de weersomstandigheden dat niet iedere dag toe. Gelukkig is Julianadorp aan Zee in het bezit van twee subtropische zwembaden. Eén daarvan is het zwembad dat op het terrein staat van het vakantiepark Landal Beach Resort Oogduyne.

Kaartje

Iedereen mag in dat zwembad gaan zwemmen: gasten en niet-gasten. Voor de gasten van het park is het uiteraard gratis. Mensen die van buiten het park komen, moeten een kaartje kopen. In Julianadorp aan Zee kun je niet alleen heerlijk zwemmen, je kunt er ook gaan vogelspotten. Een voorbeeld van een interessante vogel is de bontbekplevier.

Bontbekplevier

De bontbekplevier ressorteert onder de zogenaamde plevieren. In ons land fladderen de bontbekplevieren het hele jaar door. Als je ze wil zien broeden, moet je meer geluk  hebben. Op twee momenten in het jaar komen ze in grote aantallen langs de vaderlandse kust voor. Dat is gedurende de voorjaars- en najaarstrek. De voorjaarstrek vindt plaats in april en mei. De najaarstrek vindt plaats in augustus en september. Sommige bontbekplevieren overwinteren in Nederland, maar als het te koud wordt, vertrekken ook deze helden naar warmere oorden.

De bontbekplevier heeft een zwart verenkleed. Op dit zwarte verenkleed lopen witte banden over de hals, borst en kop. De poten van het vliegebeest zijn oranje gekleurd. Daarnaast heeft hij een oranje snavel met een zwarte punt. Op het menu van de bontbekplevier prijken wormen, ongewervelden, kreeftachtigen en weekdieren.