Julianadorp heeft oplaadpunten voor elektrische fietsen!

Nederland is een fietsland bij uitstek. Er zijn maar weinig landen in de wereld waar meer gefietst wordt dan in ons land. Nederland is dan ook in het bezit van een fantastische fietsinfrastructuur, heel het land is fijnmazig dooraderd met ontelbaar veel fietspaden. Fietspaden waar je zorgeloos kunt fietsen. In het buitenland is dat vaak een ander verhaal, daar met je de openbare weg delen met auto’s en vrachtwagen. Het spreekt voor zich dat dit vaak tot levensgevaarlijke situaties leidt.

Elektrische fiets

De afgelopen 10 jaar is er een nieuw aspect bij het fietsen gekomen, de elektrische fiets zag namelijk het levenslicht! Dat is een enorme doorbraak in het fietslandschap. Voor iedereen die wat ouder wordt en daardoor wat minder conditie heeft, is de elektrische fiets een geschenk uit de hemel. Zij kunnen nu gewoon door blijven fietsen!

Kustgebied

Eén van de mooiste gebieden waar je kunt fietsen in Nederland is het kustgebied. Je kunt er heerlijk genieten van duinen, bossen en heidevelden waar je doorheen fietst. Het gebied in en rondom Julianadorp aan Zee is ook van grootste schoonheid.

Oplaadpunten

Het fietsen met een elektrische fiets heeft echter één nadeel; je moet af en toe tanken! Elektriciteit tanken. Gelukkig is dat in Julianadorp aan Zee geen probleem. Overigens verschijnen er steeds meer oplaadpunten voor elektrische fietsen in Nederland; oplaadpunten waar je met je e-bike of pedelec terecht kunt.

Dikke eeuw

Het lijkt net alsof de elektrische fiets pas 10 jaar geleden is uitgevonden, maar dat is niet waar. In 1895 werd er al een patent aangevraagd voor de elektrische fiets. Dat is het toch wel een beetje opmerkelijk dat een dikke eeuw later pas de grote doorbraak is gekomen!