Julianadorp heeft de mooiste duinen van Nederland!

Julianadorp aan Zee is gezegend met de mooiste duinen van heel Nederland. Het  kustplaatsje ligt in de zogenaamde Kop van Noord-Holland, ook wel de Noorderkop genoemd. Zoals de naam al doet vermoeden is dit het meest noordelijk gelegen gebied van de provincie Noord-Holland.

Vier strandopgangen

Dit is een fraai stukje Nederland; het typische polderlandschap gaat hier feilloos over in het ruige Noordzeekustlandschap. Dat zorgt uiteraard voor een aangenaam contrast. Het 4 kilometer lange strand van Julianadorp aan Zee is te bereiken middels vier strandopgangen. Deze strandopgangen leiden je uiteindelijk door de duinen heen naar het Noordzeestrand.

Atlantikwall

Deze duinen zijn heel bijzonder. Op de eerste plaats staan in deze duinen verschillende bunkers van de zogenaamde Atlantikwall (Atlantische wal). Deze bunkers werden door Nazi-Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog gebouwd.

Tienduizend bunkers 

Op zich is dat niet zo bijzonder, de Duitsers bouwden gedurende de Tweede Wereldoorlog meer dan tienduizend bunkers langs de hele Atlantische kust. De Atlantikwall liep immers van het hoge noorden van Noorwegen tot het diepe zuiden van Spanje. Echter de bunkers die in de duinen van Julianadorp aan Zee te bekijken zijn, zijn van een uniek type. Nergens anders zijn soortgelijke bunkers binnen de Atlantikwall te zien.

Torenhoog

Op de tweede plaats zijn de duinen bij Julianadorp aan Zee op sommige plekken torenhoog. Als je echt hoge duinen wil zien, moet je naar de meest noordelijk gelegen strandopgang van Julianadorp aan Zee togen: Strandslag Falga. Als je daar op het strand van Strandslag Falga staat en je kijkt naar de duinen, krijg je het gevoel alsof je bij de hoge klifkust van Engeland bent; een geweldige ervaring.