Julianadorp bezit één van de hoogste en mooiste duinen van Nederland!

Langs de hele vaderlandse kust doemen ze op, duinen! De natuurlijke blokkades tegen het wassende water van de Noordzee. Als er geen duinen zouden zijn, lag het strand van de Noordzee tot aan Apeldoorn.

België en Duitsland

Het Nederlandse duinlandschap is van een grootste schoonheid, zeker als je dat bijvoorbeeld vergelijkt met de duinen van België en Duitsland. In deze twee buurlanden van Nederland stellen de duinen niet zo veel voor en staan ze bovendien volgebouwd met lelijke gebouwen.

Nederland 

Hoe anders is de situatie in Nederland, in ons land worden de duinen gekoesterd en beschermd. Het zijn gebieden waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Ze vormen bovendien de natuurlijke habitat voor talloze plant- en diersoorten. Meeuwen vliegen over en konijntjes schieten weg.

De hoogste en breedste duinen Nederland zijn te vinden in het Noord-Hollandse plaatsje Schoorl. Schoorl ressorteert onder de gemeente Bergen. De duinenstrook van Schoorl heeft op sommige plekken een breedte van maar liefst 5 kilometer. Daarnaast zijn er in Schoorl talloze duinen te vinden die royaal boven de 50 meter uittorenen.

Hoge klifrotsen

Maar niet alleen in Schoorl zijn de duinen mooi en hoog. Dat geldt ook voor Julianadorp aan Zee. Als je via de meest noordelijk gelegen duinopgang het strand van Julianadorp aan Zee bereikt en je aanschouwt vanaf het strand de duinen, zul je constateren dat ze torenhoog zijn. Je hebt het gevoel alsof je op strand staat van Engeland; een kust die gekenmerkt wordt door hoge klifrotsen. Het is een zeer indrukwekkende ervaring!