Julianadorp bezit de mooiste en fraaiste duinen van Nederland!

Ons land is gezegend met veel verschillende landschappen. Op zich is dat bijzonder als je in ogenschouw neemt dat Nederland relatief klein is. Als je door ons land met een auto rijdt, doorklief je op het ene moment bossen om een stukje verderop midden in landbouwgronden te verkeren. Eén type landschap springt er een beetje bovenuit. Is van een grootse schoonheid; het duinlandschap!

Duinen

De duinen vormen de veilige linie tussen enerzijds de bij tijd en wijle onstuimige Noordzee en anderzijds het vaste land van Nederland. Waren de duinen er niet geweest, dan was ons land al lang weggespoeld. Naast het feit dat de duinen dus een beschermende functie hebben, is het ook een geweldig gebied om in te recreëren zoals wandelen en fietsen. Daarnaast zijn de duinen het leefgebied van talloze verschillende plant- en diersoorten. Met een beetje geluk zie je de mooiste vogels in de duinen rondfladderen en snelle konijnen wegschieten.

Julianadorp aan Zee

Voor de mooiste en fraaiste duinen moet je naar de Kop van Noord-Holland togen. Beter gezegd naar Julianadorp aan Zee. De duinen die je hier treft, zijn van een grootse schoonheid. Julianadorp aan Zee is in het bezit van vier strandopgangen, de meest noordelijke strandopgang is het meest aantrekkelijk. Als je via deze strandopgang op het strand komt en je draait jezelf om, om naar de achterliggende duinen te kijken, weet je niet wat je ziet. Deze duinen zijn namelijk torenhoog. Het oogt erg on-Nederlands, het lijkt dan net of je naar de hoge kustkliffen van Engeland zit te staren.