Julianadorp aan Zee: strandvolleyballen!

Strandvolleyballen is een geweldige tv-sport. Vaak worden er op de Nederlandse beeldbuis strandvolleybalwedstrijden oftewel beachvolleyvalwedstrijden uitgezonden van toernooien die zich in verre landen afspelen zoals Brazilië. Het is een hele snelle sport, er gebeurt heel veel.

Julianadorp aan Zee

Het is natuurlijk nog veel leuker om zelf te gaan strandvolleyballen. En dat kan ook op de Nederlandse stranden, waaronder die van Julianadorp aan Zee. Het strand van dit Noord-Hollandse badplaatsje is er groot genoeg voor. Het strand van Julianadorp aan Zee heeft namelijk een lengte van 3 kilometer. De netten die nodig zijn om te strandvolleyballen worden doorgaans opgehangen bij de verschillende strandpaviljoens.

Strandwandelingen

Het strandvolleyballen is echt een zomersport. In de winter is het strand van Julianadorp aan Zee vooral het domein van mensen die van strandwandelingen houden. Het huidje bruinbakken in de zon zit er dan natuurlijk niet in. Ook zwemmen in de Noordzee is dan uiteraard geen enkele optie, daar is het zeewater veel te koud voor.

Schoonste van Nederland

Er zijn een paar zaken heel bijzonder aan het strand van Julianadorp aan Zee. Zo is het strand één van de schoonste van heel Nederland. Wat verder opvalt is dat er geen horizonvervuiling aanwezig is. Op de meeste vaderlandse stranden wordt het uitzicht vertroebeld door de aanwezigheid van windmolens in de Noordzee, waardoor het wijdse uitzicht de nek wordt omgedraaid. Als je op het strand van Julianadorp aan Zee staat, is dat niet aan de orde; het enige dat je dan ziet in de Noordzee is zijn pure vorm!