Julianadorp aan Zee: strandspullen kopen!

Op het strand van Julianadorp aan Zee is van alles te doen. Zeker gedurende de zomermaanden. Volwassen mensen liggen lekker in de zon of zwemmen in de verkoelende Noordzee. Kinderen daarentegen zijn druk in de weer. Zij bouwen fraaie zandkastelen of scheppen met netjes visjes uit de branding. Voor kinderen is het strand helemaal het einde; zij worden daar vrolijk van!

Strandspulletjes

Als je op het strand plezier wil maken, heb je verschillende strandspulletjes nodig. Dan moet je denken aan netjes, emmertjes, windschermen, vliegers, ballen, et cetera. In verschillende winkels van het Noord-Hollandse badplaatsje zijn deze spullen allemaal te koop. Als je eenmaal op het strand bent en je kijkt omhoog dan zie je verschillende vogelsoorten. Eén daarvan is de bruine kiekendief.

Bruine kiekendief

De bruine kiekendief heeft een lengte die tussen de 48 en 56 centimeter ligt. De heren bruine kiekendieven zijn kleiner dan de dames. Moerassen en rietvelden zijn de favoriete jachtvelden van de bruine kiekendief. De vogel heeft een kenmerkende vlucht; de bruine kiekendief beweegt zich namelijk golvend door het luchtruim heen waarbij de vleugels in een kenmerkende ondiepe V-vorm worden gedragen. Het is een echte roofvogel.

Bruine kiekendieven nestelen in het riet. In het nest worden witte eieren gelegd (vier tot vijf). In Nederland is de bruine kiekendief een vogel die niet veel broedt. Ieder jaar worden er ruim duizend nesten geteld. De wereldpopulatie wordt op meer dan twee miljoen geschat. In dat opzicht is het geen bedreigde diersoort.