Julianadorp aan Zee: op het strand barbecueën!

Als het in de zomer een warme dag is, gaat het bij de meeste mensen weer kriebelen om de bbq uit de schuur te halen. Vervolgens gaat men naar de supermarkt en worden kooltjes, aanmaakblokjes, kipfilet, worstjes, hamburgers, stokbroden en sausen in het karretje gestort en gaat men fluitend naar huis!

Open vuur

Als je in de zomer toevallig op het strand van Julianadorp aan Zee bent, kan ik me voorstellen dat die gevoelens ook kunnen opborrelen. Wat is er nou leuker om op het Noordzeestrand lekker relaxed te gaan braden. Maar … dat is niet toegestaan! Op het strand van Julianadorp aan Zee mag geen zogenaamd open vuur gemaakt worden. Dus geen bbq, geen vuurwerk, geen kampvuur, geen kaarsen, geen fakkels, geen vuurkorven, et cetera.

Kwetsbaar

En dat is maar goed ook. Het Nederlandse kustgebied is heel kwetsbaar voor brand. Nog niet zo lang geleden ging het bijvoorbeeld mis in Schoorl. Daar kon het vuur dagenlang zijn gang gaan met catastrofale gevolgen van dien. Hele grote stukken bos en duinen brandden daar volledig af.

Mooi en schoon

Naast het feit dat er brand kan uitbreken, veroorzaakt het ook veel rommel en vuil als iedereen maar op het strand met vuur aan de slag gaat. Het strand van Julianadorp aan Zee staat juist bekend dat het één van de mooiste en schoonste stranden van Nederland is. Dit gegeven wordt heel erg gekoesterd en men wil dat ook zo houden. Vuur is ook geen goed idee voor de dieren die op het strand leven, met name voor bepaalde vogelsoorten is het strand een belangrijke habitat!

Vakantieparken

Mensen die van bbq-en houden en een accommodatie huren op één van de vakantieparken van Julianadorp aan Zee, vallen met de neus in de boter. Vaak worden er bbq-avonden georganiseerd waar je lekker bij kunt aanschuiven!