Julianadorp aan Zee heeft een nieuw zwembad!

In Julianadorp aan Zee kun je tegenwoordig zwemmen in een nieuw zwembad. Het zwembad staat op het terrein van het Landal Beach Resort Oogduyne. Uiteraard was dit vakantiepark al in het bezit van een zwembad, maar dat zwembad vatte in december 2015 vlam en brandde vervolgens geheel af. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat er op een vakantiepark geen zwembad is, dus is men direct begonnen met de bouw van een nieuw zwembad. Een spiksplinternieuw zwembad dat zijn deuren in de zomer van 2016 opende. Vanzelfsprekend ligt Julianadorp aan Zee aan de zee, maar er zijn ook dagen dat het weer het niet toelaat om in de Noordzee te plonsen. Dan is het natuurlijk wel heel erg fijn om te kunnen gaan zwemmen in een zwembad.

Blauwe reiger

Wij mensen kunnen dus het weer afwachten en daar onze activiteiten op afstellen. Dat geldt uiteraard niet voor de dieren die in Julianadorp aan Zee leven. Vogels bijvoorbeeld. Eén van de vogelsoorten die veel te spotten valt in het bloembollenlandschap van Julianadorp aan Zee is de blauwe reiger.

Menu

Bij de blauwe reiger staan heel veel verschillende diersoorten op het menu. Dan moet je denken aan vissen, amfibieën, insecten en kleine zoogdieren. Blauwe reigers duiken overal op. Je ziet ze staan langs grachten, beken, meren, poldersloten en stadssingels. Maar ook mensen die in de tuin een vijver hebben, moeten goed op hun hoede zijn; de blauwe reiger is namelijk niet te beroerd om peperdure koikarpers en goudvissen uit de vijver te plukken.