Julianadorp aan Zee: een mooie nazomervakantie!

De nazomer in Julianadorp aan Zee vieren, is natuurlijk een geweldige ervaring. Met een beetje geluk heb je nog het mooiste weer van de wereld. Een ander bijkomend voordeel is uiteraard dat het niet meer heel erg druk is. De meeste mensen zijn weer aan het werk en de kinderen naar school. Ook op de vakantieparken is het niet meer zo heel erg druk. Dit zijn allemaal ideale omstandigheden om naar het Noord-Hollandse badplaatsje te togen!

Bossen en polderlandschappen

Het overgrote deel van de mensen dat een bezoek brengt aan Julianadorp aan Zee, komt daar om te gaan genieten van het strand, de Noordzee en duinen. Daarnaast heeft Julianadorp aan Zee ook een grote aantrekkingskracht op mensen die van bossen en polderlandschappen houden. Dat heeft het kustplaatsje namelijk óók te bieden. 

Drieteenmeeuw

In Julianadorp aan Zee leven heel veel verschillende soorten vogels. De vogelsoorten die het meest voorkomen, zijn uiteraard meeuwen. De drieteenmeeuw is daar een fraai voorbeeld van.

Als je de drieteenmeeuw vergelijkt met de andere meeuwsoorten kun je zeggen dat het meer een ocenaanvogel is dan de andere meeuwsoorten. Als de drieteenmeeuw aan het broeden is, verblijft hij veel meer boven de open zee dan de andere meeuwsoorten. Op het menu van de drieteenmeeuw staan voornamelijk ongewervelden en vissen (kreeftjes, kleine visjes, garnalen, et cetera). Om deze beesten te vangen, laat de drieteenmeeuw zich als een baksteen uit de lucht vallen. 

De rug van de drieteenmeeuw heeft een grijze kleur. De mantel van de fladderaar heeft een donkere kleur. De onderkant van de drieteenmeeuw is wit. De vleugelpunten zijn zwart en hebben de vorm van een driehoek. Het beest heeft verder donkere poten. De snavel heeft een gele kleur en met een groene gloed.