Julianadorp aan Zee: kampvuur maken op het strand!

Er zijn waarschijnlijk maar weinig mensen die een kampvuur niet gezellig vinden. Fijn met z’n allen rondom het vuur gaan zitten, het liefst nog met iemand die dan de gitaar ter hand neemt. Leuk om met kennissen en familie te doen.

Julianadorp aan Zee 

Mensen die op vakantie zijn in Julianadorp aan Zee en die over het strand aan het kuieren zijn, kunnen het idee krijgen om een mooi kampvuurtje op het strand aan te leggen. Het strand is natuurlijk dé locatie voor een kampvuurtje. Maar helaas is dat verboden. 

Gevaren

De gevaren zijn te groot; het risico dat er branden ontstaan. In de zomer als het weken achter elkaar heel erg droog is, is het duinlandschap erg kwetsbaar voor vuur. Soms gaat het mis. Zoals een paar jaar geleden in Schoorl. In deze kustplaats braken branden uit in het duingebied met hele grote gevolgen. Na dagenlang te hebben geblust kon de schade worden opgemaakt. Heel veel uniek bos- en duinengebied was van de aardbodem verdwenen, verschroeid. Om dit soort scenario’s te voorkomen is het maken van open vuur niet toegestaan op het strand van Julianadorp aan Zee. Dus geen kampvuurtjes, maar ook niet barbecueën en vuurkorven.

Mooiste en schoonste

Naast het brandgevaar, veroorzaakt open vuur natuurlijk ook heel veel rommel op het strand. Terwijl het strand van Julianadorp aan Zee te boek staat als één van de mooiste en schoonste van heel Nederland. Men is daar trots op en wil dat uiteraard zo houden!

Vakantieparken

Vaak worden op de vakantieparken van Julianadorp aan Zee wel kampvuurtjes gemaakt en bbq-sessies georganiseerd en komen liefhebbers daar toch aan hun trekken!