Julianadorp aan Zee; jetskiën!

Nederland is gezegend met een kustlengte van 523 kilometer. Aan deze vaderlandse kust liggen 52 badplaatsen. Feitelijk hoeft het verder geen betoog dat iedere Nederlandse kustplaats zijn eigen karakter en sfeer heeft.

Zeeland

Zo kan het doorgaans heel erg druk zijn op de Zeeuwse stranden, met name op het strand van Renesse. Ook op de stranden van Zuid-Holland kan het op zomerse dagen zwart zien van de badgasten. Probeer in de zomer maar eens op het strand van Scheveningen te geraken.

Noord-Holland

Noord-Holland is in dat opzicht een vreemde eend in de bijt. Er zit namelijk een verschil waar je aan het strand bent van deze provincie. Zandvoort is uiteraard ook een hele populaire badplaats en dus heel druk, maar als je naar het noorden van Noord-Holland gaat, wordt het een heel ander verhaal. Deze regio wordt de Kop van Noord-Holland genoemd.

Julianadorp aan Zee

Eén van de meest aantrekkelijke kustplaatsjes van de Kop van Noord-Holland is Julianadorp aan Zee. Het strand van Julianadorp aan Zee is doorgaans niet het domein van strandfeesten waar jongeren helemaal uit hun dak gaan. Nee, het strand van Julianadorp aan Zee is een plaats voor gezinnen met jonge kinderen. Kinderen die zich prima vermaken met het strandzand.

Jetskiën

Uiteraard zijn er ook activiteiten voor de wat oudere jeugd in Julianadorp aan Zee. Tegenwoordig kun je namelijk gaan jetskiën voor de kust van het plaatsje. Door de snelheid die je met een jetski kunt bereiken, geeft het jetskiën een enorme adrenaline-kick. Uiteraard blijven de jetskiërs ver weg bij het zwemwater van de Noordzee, waardoor er geen gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.