Julianadorp aan Zee: dierenartsen!

De meeste mensen die op vakantie gaan naar Julianadorp aan Zee zullen een zorgeloze tijd tegemoet gaan zien in hun vakantiehuisje. Sommige mensen nemen hun huisdier mee naar het Noord-Hollande strandplaatsje. Dan moet je voornamelijk denken aan een hond. Voor honden is Julianadorp aan Zee een waar Mekka. Ze kunnen lekker over het strand rennen en gaan zwemmen in de Noordzee. Helaas kan het ook gebeuren dat de hond ziek wordt tijdens het verblijf in de kustplaats. Gelukkig kun je dan met je hond naar één van de dierenartspraktijken en dierenartsen die er in Julianadorp aan Zee te vinden zijn.

Verschillende landschappen

Als Fikkie weer beter is verklaard, kan het grote genieten in Julianadorp aan Zee gaan beginnen. Van de natuur bijvoorbeeld. Julianadorp aan Zee is niet alleen zee, strand en duinen. Het dorp is ook in het bezit van een geweldig polderlandschap. In de verschillende landschappen van Julianadorp aan Zee leven verschillende soorten dieren. Eén van die dieren is de Dougalls stern.

Dougalls stern 

De Dougalls stern is een zeevogel die ressorteert onder de familie van de meeuwen en in het bijzonder onder de geslachtengroep van de sterns. De Dougalls stern heeft een grootte van 38 centimeter. Het beest heeft een wit verenkleed. De kruin van de Dougalls stern is bruin. Verder heeft de vogel een staart die lang en bovendien V-vormig is. De poten van de Dougalls stern hebben een oranje kleur. In de zomer daarentegen is de snavel zwart, wel met een rode basis. Gedurende de zomer heeft de Dougalls stern een rossige buik en is bovendien de bovenzijde blauwgrijs.