Julianadorp aan Zee; beachvolleybal op het strand!

De kans is vrij groot dat je mensen ziet beachvolleyballen op het strand van Julianadorp aan Zee gedurende zomerse dagen. Een andere naam voor beachvolleybal is strandvolleybal. Het is een sport die de laatste decennia erg populair is geworden.

Lang strand

Het strand van Julianadorp aan Zee is lang, heel lang. Zo’n 3 kilometer. Als je wil gaan beachvolleyballen, kun je het beste togen naar de strandpaviljoens. Bij deze strandpaviljoens worden in de meeste gevallen de beachvolleybalnetten opgehangen die het mogelijk maken om te kunnen beachvolleyballen. 

Beachvolleybal versus zaalvolleybal

Als je aan beachvolleybal denkt, denk je automatisch ook aan zaalvolleybal. Het zijn uiteraard twee sporten die erg veel op elkaar lijken. Maar er zitten ook verschillen tussen de twee sporten. Bij het zaalvolleybal wordt gebruikgemaakt van een kunstmatige ondergrond. Bij het beachvolleybal wordt uiteraard gebruikgemaakt van het strandzand. Bij het zaalvolleybal hebben de spelers vaste posities in het veld. De lengte van het veld bij het beachvolleybal is 16 meter en de breedte 8 meter. Een ander verschil is dat de bal bij het beachvolleybal een stukje zachter en zwaarder is in vergelijking tot het zaalvolleybal.

Twee soorten mensen

Als je kijkt naar de mensen die op het strand van Julianadorp aan Zee aan het recreëren zijn, valt deze uiteen in twee soorten; mensen die lekker passief op het strand willen luieren en mensen die lekker sportief bezig willen zijn. Als je tot de laatste categorie behoort, is het helemaal geen verkeerd idee om lekker te gaan beachvolleyballen!