Jetskiën voor de kust van Julianadorp aan Zee!

Julianadorp aan Zee staat vooral bekend als een kustplaats waar rustzoekers en gezinnen met jonge kinderen hun heil zoeken. Deze Noord-Hollandse badplaats is niet te vergelijken met bijvoorbeeld Scheveningen, Zandvoort en Renesse.

Zwart van de mensen 

Als je op een zomerse dag naar één van bovengenoemde kustplaatsjes toogt, ziet het er zwart van de mensen. Het is sowieso al een uitdaging om überhaupt bij bovengenoemde badplaatsen bij het strand te komen. De kans is vrij groot dat je eerst in de file terecht zal gaan komen.

Jetskiën

Dat wil niet zeggen dat het strand van Julianadorp aan Zee een saaie bedoeling is. Op het strand en, in de Noordzee dat voor het strand ligt, is heel veel te doen. De nieuwste activiteit die je in Julianadorp aan Zee kunt bedrijven, is jetskiën!

Scooterrijden op het water

Waar kun je het jetskiën nou het beste mee vergelijken? Het antwoord op deze vraag is scooterrijden! Uiteraard wel het scooterrijden op het water. Een jetski is uitgerust met een krachtige waterjetmoter. Deze waterjetmoter zorgt ervoor dat je met grote vaart over het water wordt geblazen. De jetski heeft ook nog een nauw verwant neefje; de waterscooter. Het voordeel van een waterscooter boven een jetski is, dat een waterscooter meer dan één persoon kan meetorsen. Op een waterscooter kunnen namelijk twee tot drie personen plaatsnemen.

Verschillende merken

Alle jetski’s komen uit de fabrieken van het Japanse bedrijf Kawasaki Heavy Industries gerold. Zij hebben namelijk het patent op de naam jetski. Andere bedrijven die watervoertuigen op de markt zetten, moeten dus andere namen verzinnen. Dat hebben zij dus ook gedaan. Bombardier verzon de naam sea-doo en Yamaha kwam met de namen waverunner en superjet op de proppen.

Vakantieparken

In Julianadorp aan Zee bevinden zich overigens verschillende vakantieparken waar het heerlijk vertoeven is!