Jetski varen in Julianadorp aan Zee!

Er bestaan uiteraard heel veel verschillende soorten spannende en flitsende watersporten. Daarbij moet je dan denken aan windsurfen, kitesurfen, sportduiken, surfen, zeilen en parasailen. Waarschijnlijk is het jetski-varen oftewel jetskiën één van de allerleukste watersporten die je kunt bedenken. Sinds 2016 is dat óók mogelijk vóór de kust van Julianadorp aan Zee. Julianadorp aan Zee is een badplaats die zich in de Kop van Noord-Holland bevindt.

Tegenstrijdige belangen

Uiteraard hebben mensen die rustig willen zwemmen in de Noordzee en mensen die willen jetskiën in de Noordzee tegenstrijdige belangen. Maar als het goed is, blijven de jetskiërs op grote afstand van de zwemmers. Zij hoeven dus niet bij elkaar in het vaarwater te komen.

Verschillende manieren 

Er zijn verschillende manieren om te gaan jetskiën. Er bestaan jetski’s waar je alleen mee kunt gaan varen, maar er bestaan er ook waar je met meer personen mee kunt gaan varen. Die laatste optie is uiteraard handig voor mensen die zelf niet durven te sturen, maar dan toch kennis kunnen maken met het jetskiën.

Erg druk versus erg rustig

Langs de hele Nederlandse kust wordt aan waterrecreatie gedaan, maar er zijn wel verschillen op de locaties. Zo is het heel erg druk in kustplaatsen als Scheveningen, Renesse en Zandvoort. Maar de badplaatsen van de Kop van Noord-Holland zijn een stuk rustiger.

Vakantieparken

In drukke badplaatsen is het vooral de jeugd die je daar veel ziet, in Julianadorp aan Zee is de situatie heel anders. Julianadorp aan Zee is vooral een badplaats die erg in trek is bij mensen met jonge kinderen. De kids kunnen in alle rust de mooiste zandkastelen bouwen op het strand! Julianadorp aan Zee telt bovendien meer dan acht vakantieparken.