In Julianadorp aan Zee een tweede huis kopen!

Als je door Julianadorp aan Zee loopt, valt het op dat er heel veel recreatiewoningen in het kustplaatsje aanwezig zijn. Deze vakantiewoningen bevinden zich voor het leeuwendeel op de verschillende vakantieparken van Julianadorp aan Zee. Het hele jaar door kun je verschillende vakantiehuisjes huren die op de parken aanwezig zijn.

Tweede huis 

Sommige mensen vinden het echter niet fijn om een vakantiehuisje te huren, maar kopen liever een vakantiehuisje in Julianadorp aan Zee. Ze worden dan eigenaar van een tweede huis! Het gevoel bij het verblijf aan de Noord-Hollandse kust wordt dan net effe iets anders.

Vissen

Maar goed, of je nu een vakantiehuisje huurt of koopt in Julianadorp aan Zee, het is een voorrecht om aan de Noordzeekust te kunnen vertoeven. Een Noordzee waar bovendien heel erg veel vissen in rondzwemmen, harders bijvoorbeeld. 

Harders

De harder is een sluwe vis die zich niet gemakkelijk laat vangen. Bovendien is het ook een hele sterke vis. Harders voeden zich voornamelijk met algen en zwemmen het liefst rond in havens. Voor sportvisliefhebbers is de harder een echt feestje. Ze kunnen uitgroeien tot een lengte van meer dan 70 centimeter. Daarnaast is de harder in het bezit van een grote, brede staart waar hij enorm veel kracht mee kan zetten. Met andere woorden, het is een heel gevecht om een harder aan het zeewater te onttrekken. Het zijn overigens niet alleen algen waarmee de harder zich voedt. Ook met brood, slijkzagers en maden zijn harders aan de haak te slaan. Met een leeftijd van 16 jaar kunnen harders bovendien heel erg oud worden.