In Julianadorp aan Zee een appartement kopen!

Nederlanders gaan steeds meer de vaderlandse kust waarderen. Even een frisse neus halen op het strand tijdens een strandwandeling. Maar ook om er heerlijk de zomervakantie te beleven. Vroeger wilden de Nederlanders het liefst zo ver mogelijk weg. Vierentwintig uur in een vliegtuig hangen om dan in een ver én exotisch land weer uit te stappen. Maar dat was vroeger!

Kustgebied 

Tegenwoordig blijft men meer en meer thuis in ons kikkerlandje, waarbij het kustgebied bovenaan staat. Nog niet zo heel lang geleden stond de Noordzeekust als vakantiebestemming nog op de derde plek, achter de Veluwe en Drenthe. Maar de heidevelden en bossen hebben klaarblijkelijk plaatsgemaakt voor de zee, het strand en de duinen.

Projectontwikkelaars

Natuurlijk is dat goed nieuws voor mensen die aan de Noordzeekust wonen en daar hun geld verdienen in de toeristensector. Daar staat tegenover dat er meer druk op de natuur is komen te staan en dat projectontwikkelaars de neiging hebben om de hele kust vol te plempen met bouwwerken. Gelukkig is tegen dat laatste fenomeen heel veel weerstand onder de kustbevolking.

Zwart van de mensen

Ons land is piepklein, maar er wonen toch relatief veel mensen op die ‘postzegel’. Als het in de zomermaanden mooi weer is en er besluiten veel Nederlanders verkoeling te gaan zoeken aan de kust, zien de stranden zwart van de mensen.

Julianadorp aan Zee 

Gelukkig zijn er ook nog badplaatsen in Nederland die niet zo extreem druk zijn; Julianadorp aan Zee is daar een mooi voorbeeld van. Dit kustplaatsje ligt in de Kop van Noord-Holland, net onder de rook van Den Herder. In Julianadorp aan Zee is het mogelijk om een appartement te kopen. Ideaal, fijn in de buurt van het strand. Als je niet kunt óf wil kopen, kun je nog altijd een appartement huren in Julianadorp aan Zee.